Panaszmentességi igazolás - ÉFE Pártoló tag

Független akarok lenni gáztól és villanytól, milyen fűtést válasszak?

Nem egyszerű kérdés, sok tényező figyelembe vételével lehet megválaszolni.

 
El kell döntenie, hogy
1) az egész házát fűteni akarja alternatív, vagy hagyományos módon, vagy csak egy-két helyiséget?

2) fel van-e készülve a napi tűzrakás és égéstér tisztítás által okozott apró plusz munkára?

3) csak csökkenteni akarja a gáz- és villanyszámláját, vagy olyan megoldást keres, hogy ezek teljesen kizárhatóak legyenek? stb., stb.

Nem tisztünk és nem szakterületünk, hogy a passzív házakról elmélkedjünk, nem olcsó de jó megoldás lehet az is, viszont ha szellőztetni is akar, nem pedig szellőztető berendezés által befújt levegőt szívni, továbbá nyitott ablakon át szeretné hallgatni az énekes madarak hangját, akkor mindenképpen hagyományos tűzhelyet, kandallót, beltéri kemencét, vagy kályhát kell választania.
 
És a napkollektor? Igaza van, fantasztikusan jó és hatékony, mi is használjuk, de sajnos nem igazán jó fűtésre, inkább használati meleg víz elkészítésére javasoljuk. Miért? Mert pontosan a téli legnagyobb hidegben alacsony a napsütéses órák száma és egy nagyobb ház fűtését önállóan nem minden időszakban tudja ellátni és ha ezért túl nagy kapacitást terveznek, akkor drága, és nyáron annyi hőt termel, amit nem tudnak raktározni és felhasználni
Ha tehát eldöntötte mit szeretne és vállalja a napi fűtéssel járó apró terheket, akkor kályha, kandalló, kemence a megfelelő választás.
 
Cserépkályhával csak egy-két helyiség fűthető, esetleg egymás feletti terek, kemencével szintén, de ebben sütni is lehet, míg kandalló lehet vízteres, ami már az egész ház fűtését elláthatja, bár néhány trükkre itt is fel kell készülni.
Ha további kérdése van, írjon nekünk, válaszolunk.


 


Bookmark and Share
Kapcsolódó referenciák:
ref
Arányos beltéri
boglyakemence
Balatonvilágoson.
ref
Szabadtéri főzőhely dupla falú kemencével
ref
Környezete fuga nélkül rakott Kemax-kő.
ref
Vízteres kandalló a ház fűtésére
ref
Nem vízteres kandalló, családi ház
ref
Igényes vízteres kandalló, a ház fűtésére

Kattintson ide a kalkulátorhoz

Ön kérdez, mi válaszolunk. Észrevételeit is szívesen közzétesszük. Szakmai kérdéseket megbeszélünk, ötleteket megosztunk és kritikát is szívesen veszünk.

Kattintson ide az ajánlatkéréshez

Ha megtisztel ajánlat kérésével, munkatársunk a lehető legrövidebb idő alatt felveszi Önnel a kapcsolatot. Kérjük ne felejtse el email címét és telefonszámát megadni.

Kattintson ide a kalkulátorhoz

A galériában saját munkák és általános, nem saját referencia képek is szerepelnek, a különböző típusú megoldások hatékonyabb szemléltetése érdekében. Célunk, hogy ötleteket adjunk és gondolatot ébresszünk