Panaszmentességi igazolás - ÉFE Pártoló tag

Hol és miért érdemes a 21. században beltéri kemencét építeni?

Hagyományőrző indíttatásunk és kemence szeretetünk miatt válaszolhatnánk azt is (bután), hogy mindenütt. Ez azonban sajnos nem igaz.
A beltéri kemence olyan térbe illik, ahol harmonizál a régebbi és közeli múlt építészeti kultúrájának stílusjegyeivel, magyarul vagy felújításra kerülő öreg kertes házba, vagy újonnan épülő, de ilyen stílusú épületbe, illetve külön erre a célra szolgáló, régi, vagy most épülő melléképületbe, továbbá hagyományőrző múzeumi, skanzen, tájházi, stb. környezetbe.
Mielőtt ilyen döntést hozunk, érdemes elolvasni néhány vonatkozó írásos anyagot, pl. "Sabjan Tibor - A Búbos Kemence" című munkáját, amit mi magunk a szentendrei skanzen portáján vettünk, de más forrásból is beszerezhető.
A beltéri (boglya) kemence az egyik legnagyobb belső épített környezeti és esztétikai örömforrás azok számára akik szeretik, viszont csak a helyet foglalja a nappaliban és az előtérben azok számára, akik megvették, de nem használják.
Egy beltéri búbos építéséről ugyanúgy kell dönteni, mint egy kutya behozataláról a családba. Ha már megvan, együtt kell vele élni és gondoskodni kell róla.
Hol és miért tehát? Minden olyan vidéki lakóházban, nyaralóban és hasonló építményben, ahol akár sütésre-főzésre, akár fűtésre használni is szeretnék. Miért? Mert nincs nagyobb öröm egy szeretetben élő család, vagy baráti kör számára, mint egy téli estén a meleg búbos sugárzó természetes melegében melegedni és élvezni a frissen sült parasztkenyér illatát. Pénzügyi szempontból pedig nem elhanyagolható, hogy egy jól megépített boglyakemence egy teljes kis ház fűtését ellátja mintegy a főzés melléktermékeként!
Ha további kérdése van, írjon nekünk, válaszolunk.


Bookmark and Share
Kapcsolódó referenciák:
ref
Arányos beltéri
boglyakemence
Balatonvilágoson.
ref
Szép vonalú, az egész nappalit megbízhatóan
fűtő üvegezett ajtós búbos.
ref
Szabadtéri főzőhely dupla falú kemencével
ref
Valóban az otthon melege
ref
Környezete fuga nélkül rakott Kemax-kő.
ref
Vízteres kandalló a ház fűtésére
ref
Nem vízteres kandalló, családi ház
ref
Igényes vízteres kandalló, a ház fűtésére

Kattintson ide a kalkulátorhoz

Ön kérdez, mi válaszolunk. Észrevételeit is szívesen közzétesszük. Szakmai kérdéseket megbeszélünk, ötleteket megosztunk és kritikát is szívesen veszünk.

Kattintson ide az ajánlatkéréshez

Ha megtisztel ajánlat kérésével, munkatársunk a lehető legrövidebb idő alatt felveszi Önnel a kapcsolatot. Kérjük ne felejtse el email címét és telefonszámát megadni.

Kattintson ide a kalkulátorhoz

A galériában saját munkák és általános, nem saját referencia képek is szerepelnek, a különböző típusú megoldások hatékonyabb szemléltetése érdekében. Célunk, hogy ötleteket adjunk és gondolatot ébresszünk