Panaszmentességi igazolás - ÉFE Pártoló tag

Kell-e feltétlenül tetőt építeni a kültéri kemence fölé?

Nem.
Régen sem tették, nagyon sok kültéri kemence az udvaron hátul állt. Sok ilyet lehet látni falumúzeumokban is. A régi technológiával épített kemencék esetében, a külső burkolat, tapasztás, meszelés, nem volt olyan időtálló, mint amit mai viszonyok között tudunk ajánlani, ezért a régi kültéri kemencék évente, kétévente külső felújításra szorultak. (Tapasztás, meszelés)
A mai újabb bevonó anyagok lehetővé teszik, hogy ne kelljen csak a kemence miatt tetőt építeni, azonban egészen más szempontok alapján kell ezt a kérdést megválaszolni.
1.) Kültéri kemence jó ha mindenképpen dupla falú, mert e nélkül pl. egy szilveszteri malacsütés mínusz 5 fokos környezetben könnyen hamar véget ér, mégpedig nyers malaccal, vagy pedig folyamatosan parazsat kell készíteni és berakosgatni a kemencébe, ami viszont olyan, mint a lábhajtású Lamborghini sportkocsi, tehát mi nem nagyon ajánljuk. Azért is szükséges a dupla fal, hogy a külső és belső hőmérséklet különbsége, pl. egy gyors lehűlést okozó zápor esetén, ne okozza a kemence (remélhetően égetett agyag!) falának megrepedését.
2.) Ha társasági rendezvényeket is szeretnénk a kemence környezetében lebonyolítani és nem akarunk mi magunk is ázni pl. egy meleg nyári záporban sem, akkor célszerű tetőt is tervezni a kemence köré és fölé.
Nézze meg galériánkban a különböző megoldásokat és ha kérdése van, írjon nekünk, hamarosan válaszolunk.


Bookmark and Share
Kapcsolódó referenciák:
ref
Takaréktűzhellyel és grillezővel
kombinált duplafalú kemence.
ref
Igényes kültéri búbos, tálalópulttal
ref
Szépívű elülső kéményes kemence a budai kertben.
ref
Szabadtéri főzőhely dupla falú kemencével
ref
Kültéri grillező állás
ref
Teljes kerti főzési élményt
nyújtó, komplett kerti konyha.

Kattintson ide a kalkulátorhoz

Ön kérdez, mi válaszolunk. Észrevételeit is szívesen közzétesszük. Szakmai kérdéseket megbeszélünk, ötleteket megosztunk és kritikát is szívesen veszünk.

Kattintson ide az ajánlatkéréshez

Ha megtisztel ajánlat kérésével, munkatársunk a lehető legrövidebb idő alatt felveszi Önnel a kapcsolatot. Kérjük ne felejtse el email címét és telefonszámát megadni.

Kattintson ide a kalkulátorhoz

A galériában saját munkák és általános, nem saját referencia képek is szerepelnek, a különböző típusú megoldások hatékonyabb szemléltetése érdekében. Célunk, hogy ötleteket adjunk és gondolatot ébresszünk