Panaszmentességi igazolás - ÉFE Pártoló tag

Melyek a fontos kérdések, amelyeket kandalló tervezésekor és építésekor figyelembe kell venni?

Először is tisztáznunk kell a kandalló építés fő célját.
1. Látvány? (nagy üvegajtó, de nagy gyors infrasugárzó hőkibocsátás)
2. Fűtés?  (cserépkandalló, ami jobban tartja a hőt, vagy vízteres, ami az egész házat fűti)
3. A kettő kombinációja?
4. Egy helyiséget akarok fűteni vele, vagy többet? (Faláttörések, vízteres, vagy cserép?)
5. Elég ha addig van meleg a nappaliban, míg tüzelünk, vagy azt szeretném, hogy órákon át kitartson a meleg a tűz kialvása után is? (Cserép, vagy hagyományos?)
6. Alkalmas a meglévő fűtési rendszerem a vízteres kandalló gépészeti integrációjára? Esetleges átalakítás költségei?
7. A kandalló építőn kívül, megvannak a megfelelő szakembereim (gépész, villanyszerelő, stb.) akik az egész rendszer átalakítását megtervezik és kivitelezik?
8. Ha új beruházás, akkor átgondoltam-e minden összefüggést? Pl. használati meleg víz napkollektorral, míg kandalló besegít a gázkazánnak a fűtési körben? Keletkező fölös mennyiségű hő tárolása megoldott? Sokan nem tudják, hogy pl. ha a kandalló fűti a fűtőköröket, akkor az addig fűt, míg hőt ad a kandalló, tehát ha egész este szép nagy tüzet tartunk fent, mert buli van a nappaliban, akkor a feles hő akkor is lehet, hogy mindenkiről folyik a víz, ugyanis nem lehet egyszerűen csak elzárni a padlófűtést, hiszen akkor túlnyomás keletkezik a fűtőkörökben.
9. Eleget tudok-e már ahhoz a saját igényeimről és a lehetőségeimről, hogy a csak a saját területüket ismerő és csak a saját érdekeiket képviselő mekk mesterek ne tudjanak olyan beruházásba vinni, ami végül nem is működik megfelelően összehangoltan, cserébe viszont jó sok pénzembe került? 
Örömmel segítünk megoldási javaslatainkkal, ha kérdése van írjon, hamarosan válaszolunk.


Bookmark and Share
Kapcsolódó referenciák:
ref
Környezete fuga nélkül rakott Kemax-kő.
ref
Vízteres kandalló a ház fűtésére
ref
Nem vízteres kandalló, családi ház
ref
Igényes vízteres kandalló, a ház fűtésére

Kattintson ide a kalkulátorhoz

Ön kérdez, mi válaszolunk. Észrevételeit is szívesen közzétesszük. Szakmai kérdéseket megbeszélünk, ötleteket megosztunk és kritikát is szívesen veszünk.

Kattintson ide az ajánlatkéréshez

Ha megtisztel ajánlat kérésével, munkatársunk a lehető legrövidebb idő alatt felveszi Önnel a kapcsolatot. Kérjük ne felejtse el email címét és telefonszámát megadni.

Kattintson ide a kalkulátorhoz

A galériában saját munkák és általános, nem saját referencia képek is szerepelnek, a különböző típusú megoldások hatékonyabb szemléltetése érdekében. Célunk, hogy ötleteket adjunk és gondolatot ébresszünk