Panaszmentességi igazolás - ÉFE Pártoló tag

Vízteres, vagy víztér nélküli legyen a kandallóm?

Igen, jó kérdés. Először is tisztáznunk kell a kandalló építés fő célját.
1. Látvány? (nagy üvegajtó, de nagy gyors infrasugárzó hőkibocsátás)
2. Fűtés?  (cserépkandalló, ami jobban tartja a hőt, vagy vízteres, ami az egész házat fűti)
3. A kettő kombinációja?
4. Egy helyiséget akarok fűteni vele, vagy többet? (Faláttörések, vízteres, vagy cserép?)
5. Elég ha addig van meleg a nappaliban, míg tüzelünk, vagy azt szeretném, hogy órákon át kitartson a meleg a tűz kialvása után is? (Cserép, vagy hagyományos?)
6. Alkalmas a meglévő fűtési rendszerem a vízteres kandalló gépészeti integrációjára? Esetleges átalakítás költségei?
7. A kandalló építőn kívül, megvannak a megfelelő szakembereim (gépész, villanyszerelő, stb.) akik az egész rendszer átalakítását megtervezik és kivitelezik?
8. Ha új beruházás, akkor átgondoltam-e minden összefüggést? Pl. használati meleg víz napkollektorral, míg kandalló besegít a gázkazánnak a fűtési körben? Keletkező fölös mennyiségű hő tárolása megoldott? Sokan nem tudják, hogy pl. ha a kandalló fűti a fűtőköröket, akkor az addig fűt, míg hőt ad a kandalló, tehát ha egész este szép nagy tüzet tartunk fent, mert buli van a nappaliban, akkor a feles hő akkor is lehet, hogy mindenkiről folyik a víz, ugyanis nem lehet egyszerűen csak elzárni a padlófűtést, hiszen akkor túlnyomás keletkezik a fűtőkörökben.
9. Eleget tudok-e már ahhoz a saját igényeimről és a lehetőségeimről, hogy a csak a saját területüket ismerő és csak a saját érdekeiket képviselő mekk mesterek ne tudjanak olyan beruházásba vinni, ami végül nem is működik megfelelően összehangoltan, cserébe viszont jó sok pénzembe került? 
ha mindezekre tudja a választ, akkor közel a döntés, amely végül mindig az Öné.
Örömmel segítünk megoldási javaslatainkkal, ha kérdése van írjon, hamarosan válaszolunk.


Bookmark and Share
Kapcsolódó referenciák:
ref
Környezete fuga nélkül rakott Kemax-kő.
ref
Vízteres kandalló a ház fűtésére
ref
Nem vízteres kandalló, családi ház
ref
Igényes vízteres kandalló, a ház fűtésére

Kattintson ide a kalkulátorhoz

Ön kérdez, mi válaszolunk. Észrevételeit is szívesen közzétesszük. Szakmai kérdéseket megbeszélünk, ötleteket megosztunk és kritikát is szívesen veszünk.

Kattintson ide az ajánlatkéréshez

Ha megtisztel ajánlat kérésével, munkatársunk a lehető legrövidebb idő alatt felveszi Önnel a kapcsolatot. Kérjük ne felejtse el email címét és telefonszámát megadni.

Kattintson ide a kalkulátorhoz

A galériában saját munkák és általános, nem saját referencia képek is szerepelnek, a különböző típusú megoldások hatékonyabb szemléltetése érdekében. Célunk, hogy ötleteket adjunk és gondolatot ébresszünk